Så här uppgraderar ditt rum med ny belysning

belysning

Uppgradera ditt rum med ny belysning

Ett av de enklaste, eleganta, praktiska och förbisedda sätt att ge ditt hem eller kontor ett nytt utseende är genom en belysningsuppgradering. Istället för att måla om väggar och bygghyllor, varför inte bara ge ditt rum en ny lampa? Lampans design, glödlampa och positionering kommer alla resultera i olika resultat, därför är det upp till dig att välja och vraka. Här är några riktlinjer som kan hjälpa dig att välja:

  1. Glödlampa / Ljuskälla / Ljuskvalitet

Det första som du bör besluta om är vilken typ av glödlampa, ljuskälla eller kvalitet du vill använda till ditt rum. Vilken typ av nyans vill du att din lampa ska avge? Vill du ha ett starkt, eller ett mer svagt ljus? Vill du ha en dimmer? Glödlampor med en hög färgtemperatur avger i allmänhet ett svalare, blåaktigt ljussken medan de med en lägre färgtemperatur avger ett varmare, röd eller gulaktigt ljussken. Halogenlampor brukar avge ett mer vackert sken och används ofta i butiksytor. Lysrör är mer energieffektiva och kommer numer i många fina nyanser trots den något daterade missuppfattningen att de avger ett fulare vitt ljus. LED-lampor blir allt mer populära och är för närvarande den mest konstadseffektiva belysningslösningen som finns.

  1. Lampdesign

Nu till den roliga delen: att välja vilken lampdesign som är kompatibel med din glödlampa. Lampdesignen borde passa bra in med designen i rummet / utrymmet.
Om du har ett rum med en mer modern stil så vill du förmodligen ha en mer modern belysning. Har du en mer rustik stil så vill du förmodligen ha en mer rustik lampa. Traditionell belysning är alltid ett bra alternativ för lite mer enkla och konservativa utrymmen. De med uteplatser och bakgårdar kanske vill investera i utomhusbelysning.

  1. Placering och positionering

Nu när du har din lampa, var ska du placera den? Det beror på vad det är du vill åstadkomma: Är du ute efter att betona, skapa atmosfär, inredningsbelysning eller kanske något annat? Du kanske vill framhäva en bild eller målning, då skulle en trevlig bildbelysning eller displaybelysning som är positionerad ovanför bilden eller målningen ofta vara ett bra alternativ. En dekorbordslampa som används som iögonfallande objekt fungerar bra då den placeras mitt på bordet.

Idéerna är oändliga och det är upp till dig eller din designer att välja. Den här enkla guiden kan hjälpa dig komma igång. Ha kul medan du dekorerar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *