Olika typer av datorväskor

Datorväskor

Datorväskor kalls ibland laptopväskor och är egentligen en väska som har som funktion att skydda och förvara en bärbar dator och dess tillbehör. Oftast vill man ha en datorväska vid transport eller när man ska ut och resa. Det finns även väskor för stationära datorer, men dessa är inte lika vanliga på marknaden. En datorväska är alltså en väska som är till för att bära din laptop och det som är speciellt med en datorväska är att de ofta har en vadderad ficka som är till för att särskilt skydda själva datorn. Detta är något som andra väskor inte har.

Om du söker efter en datorväska så finns det idag otroligt många typer att välja mellan på nätet. Dessa skiljer sig i både form och färg. Vissa bär du på ryggen och andra kan du rulla fram. En del är i skinn och en del i tyg. Innan du kan göra ett aktivt val och säga vilken datorväska som passar just dig, så kan det vara bra att få lite information gällande vilka olika typer som faktiskt finns på marknaden.

Ryggsäck

Om du väljer en ryggsäck som är gjord för din laptop så blir det så klart väldigt lätt att bära den. Du bär den på axeln eller på ryggen som en vanlig väska. Det är alltfler som tar med sig datorn till och från jobbet varje dag. En ergonomisk ryggsäck som är speciellt anpassad för en bärbar dator underlättar eftersom det är bättre för ryggen att bära tyngden jämt fördelad mellan axlarna istället för att bära datorn i en axelväska som endast belastar en axel. Om du ska gå långt eller cyklar till jobbet så är detta perfekt.

Laptopväska med hjul

Låt väskan själv bära bördan och köp en datorväska med hjul för din laptop. Köper du en större väska så kan du även få rum med tunga pärmar och kläder för en weekend. En datorväska på hjul är så klart väldigt lätt att förflytta. Detta är otroligt lämpligt om man reser och gärna inte vill bära tunga väskor. Dessa väskor går även oftast som kabinväskor på de flesta flyg.

Laptopfodral

En sleeve eller ett laptopfodral är en tunnare typ av laptopväska som egentligen bara är till för att skydda datorn mot stötar och repor.

Portfölj-väskor

Detta är kanske den allra vanligaste datorväskan. Med portföljväskan kan du enkelt bära din dator och den har ofta även en justerbar axelrem. Denna typen av väska ser man ofta på arbetsplatsen eller universitetet och den är tänkt att kunna förvara papper och annat administrativt material såväl som att skydda in laptop. Det blir ofta mer komfortabelt att bära datorn i en riktig datorväska eftersom datorn då ligger i ett speciellt fack och detta göra att vikten på hela datorväskan fördelas jämt. Idag finns dessa både i skinn och i sportigare varianter.

Nu vet du förhoppningsvis vilken typ av datorväska du vill ha. Det finns en mängd tillverkare som designar datorväskor i alla möjliga färger och former, så det är bara att gå ut på nätet och leta tills du hittar den som passar dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *