Masai

Masai Clothing Company är ett företag som grundades 1992 och idag säljer företaget kläder i fler än 1300 oberoende butiker och varuhus i 25 länder. De har även 25 egna konceptbutiker  i Danmark, Sverige och Norge. Masais grundtanke är att designa och marknadsföra kläder till den modemedvetna kvinnan som vill ha en avslappnad och personlig stil. Fina tyger och vackra mönster är vad de står för och som ger deras kläder ett unikt uttryck.

När man handlar hos Masai (klicka här) så får man en känsla av att man handlar på ett annorlunda sätt på Internet. Man kan nämligen välja passform och färgtema helt beroende på vad som passar den egna kroppen och vad man trivs i.

Som passformer på toppar så finns FITTED som är den mest kroppsnära passformen och som passar om man vill visa lite mer figur utan att kläderna sitter åt för mycket. SHAPED är en lite mer rymlig, men samtidigt figursydd passform som passar om man har lite större byst och kurvor och den svänger in snyggt i midjan för att visa kurvorna. I OVERSIZE har man mycket rörelsefrihet, men man har samtidigt ett snyggt, löst fall. BIAS passar de flesta. Tyget är skuret på sned och ger därför ett riktigt snyggt fall längs med kroppen. Sedan finns även A-SHAPE för den som vill att passformen ska vara lite vidare nedtill.

När det gäller byxor och kjolar så kallas den mest kroppsnära passformen för FITTED TROUSSERS. Dessa sitter tight. CASUAL TROUSSERS är en passform med mer rörelsefrihet. FITTED SKIRT är en kroppsnära passform som är smal och följer kroppens konturer.

När du nu har valt vilken passform som du gillar och som passar din kropp så kommer vi då till att välja färgtema. Det som är så bra är att alla färger och mönster inom ett färgtema kan kombineras och det gör det väldigt enkelt för dig att sätta ihop din personliga stil.

MARIGOLD är en härligt orange som kombineras med svart och khaki. En läcker orange cardigan tillsammans med svarta byxor kan bara inte bli fel. Snyggt nu i höstmörkret! Nästa färgtema är HEART, där en mörkröd färg blandas med svart. Prickar och ränder ser vi här. DAHLIA. Ett av höstens modefärger är klart lila. Lila tillsammans med svart är mycket snyggt. Mörkblått och vitt är en klassisk kombination och hos Masai så får denna kombinationen namnet DEEP SEA.

Mörkt bordeauxrött med nyanser av blått och sand blir snyggt i CLARET. Träfärger så som brunt och svart i ränder och blommor, prickar och rutor har fått det passande namnet OAK. MIST är en blågrå, ganska diskret nyans. Mycket snyggt. En annan riktig modefärg i år är grönt. Det ska vara grönt i alla möjliga nyanser och BASIL står för det.

BLACK/CREME är kanske alltid ett måste i varje garderob. GUNMETAL är gråa toner som också är väldigt inne i år. OCEAN är vackra blå toner som är kombinerade med sandfärg i olika mönster.

KHAKI tillsammans med svart är snyggt och sofistikerat. LAGOON har blågröna toner. Underbar färg. Svart är ändå alltid svart och ett måste i garderoben. Masai kallar sin svarta kollektion BLACK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *