Johannes guide för hoverboard och airboard

Hoverboard

Om du precis har fått hem din hoverboard eller airboard och undrar vad du ska göra härnäst, så är det bara att ta tjuren vid hornen och börja öva! Alla har vi olika inlärningstid, men man kan räkna med att det tar mellan 5-30 minuter att känna sig trygg på den. Se till att ha rätt skyddsutrustning på dig, dels för att get skydd om du ramlar, men det ger också en extra trygghetskänsla som gör att du kan slappna av lättare. Här kommer en guide från hoverboard.se för hoverboard och airboard och lite tips som är bra innan du börjar.

Du använder din airboard genom att först starta den. Sedan kliver du försiktigt upp på den med ena foten på en av tryckplattorna. Vilken fot du väljer att kliva upp med först är helt upp till dig. Vi har alla en fot som vi föredrar att sätta först och det spelar inte någon som helst roll vilken du föredrar. Välj det ben som du känner dig mest stabil på. Med ett litet hopp placerar du sen den andra foten på den andra tryckplattan och försöker hålla balansen så gott det går. Om du är ovan så gör du det lättast genom att ta tag i något, så som en bordskant eller genom att stödja dig mot en vägg.

Du får din hoverboard eller airboard att röra sig genom att luta kroppen framåt, respektive bakåt och din bräda kommer då att börja röra sig i respektive riktning. För att svänga lägger du lite extra vikt på det aktuella benet genom att luta dig sidledes. Hoverboarden kommer då att svänga åt det hållet där tyngdpunkten är störst.

Det kan vara klokt att börja inomhus för att sedan flytta ut och prova när du har fått in tekniken och börjar förstå hur din airboard förflyttar sig genom att du flyttar din tyngdpunkt. När det är dags att börja prova utomhus, så är det bra att hitta ett väldigt slätt underlag av asfalt eller betong eftersom det gör att du kan slappna av mer. Det är väldigt viktigt att du kan slappna av när du åker.

När du har använt din airboard eller hoverboard ett tag så finns det risk för att den börjar skaka lite när du åker. Den kan också kännas lite vinglig, ur balans eller dra åt något håll. Om detta händer så är det dags att kalibrera om den för att återställa gyrons värde till 0. Detta gör du genom att först ställa den på ett jämt underlag, så som slät asfalt eller ett golv inomhus. Se till så att båda sidorna är helt i linje med varandra och att den är i mittenläge där den inte lutar varken framåt eller bakåt. Starta sedan din airboard. Efter att den startat håller du in startknappen i 5-10 sekunder och så kommer du att se att ljuset framme på din ariboard börjar blinka och sedan kommer en till blinkning efter det. Därefter stänger du av den och sen är den klar att köras igen.

Läs mer här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *