Fördelar med lån utan UC

lån nu

Upplysningscentralen är och har alltid varit Sveriges största kreditupplysningsföretag som till stor del ägs av storbankerna Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken och Länsförsäkringar Bank och därför vänder sig bankerna helt naturligt till UC när de ska behandla en ansökan från en potentiell kund.

Det finns idag en mängd olika långivare på marknaden som beviljar lån utan att använda sig av UC som kreditupplysningsföretag. Det är i första hand snabblånföretag som inte använder sig av UC utan tar sin kreditupplysning hos till exempel Creditsafe eller Bisnode istället. Dessa långivare lånar dock inte ut pengar utan att ta en kreditupplysning, det får de inte göra, men om du har en väldigt låg eller ingen inkomst, har betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden så ser långivaren det i alla fall. Det finns dock andra fördelar med att ta ett snabblån utan UC.

Alla svenska storbanker, kreditbolag och hyresvärdar använder sig av UC när det tar en kreditupplysning på en blivande kund. Alla dessa förfrågningar registreras och nästa som tar en kreditupplysning på dig kommer alltså att se det. De kan inte bara se hur många förfrågningar som har gjorts på dig, de kan även se vem som har gjort förfrågan. Om du istället ansöker om ett snabblån utan UC så registreras de hos det bolaget du tar det med och inte hos UC. På detta vis kan du öka dina chanser att få ett lån, ett abonnemang eller ett hyreskontrakt. Det är en av anledningarna till att många undviker snabblångivare som använder sig av UC och väljer alltså att ta ett lån utan UC istället.

Många har idag ändrat sina vanor när det gäller att låna pengar och det är många som oftare tar små lån, men istället ganska ofta. Om du tar små lån ibland för att betala en bortglömd räkning, klara oförutsedda utgifter eller för att kunna betala biljetten som släpps innan lönen kommer in på kontot, kan ha skäl nog att låna utan UC. Annars kommer alla dessa smålån alltid att registreras hos UC och det kan då se ut som om man har en skakig ekonomi, men så behöver inte alls vara fallet. Söker man lån utan UC så löper man inte risk för att detta ska hända.

Hos flera långivare kan du som har en betalningsanmärkning ta ett snabblån utan UC. Bankerna är ofta skeptiska mot någon som tar snabblån i största allmänhet, men om du har en eller flera anmärkningar så är det ännu värre. Om du råkar ha både betalningsanmärkningar och har ansökt om snabblån som tar UC lär de med all säkerhet ge dig avslag på en framtida ansökan, det gäller även hos de få banker som accepterar anmärkningar. Detsamma gäller om du vill teckna ett nytt hyreskontrakt. Dina registrerade låneansökningar som du gjort med UC försvinner dock efter ett år, men om du ska ta ett snabblån så är det bäst att göra det utan UC, för säkerhets skull. Man vet kanske inte så ofta i förväg när man kommer att behöva ansöka om ett banklån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *