Cannabisolja och vår hälsa

Cannabisolja

Användandet av cannabisolja är idag fortfarande att betraktas som ganska kontroversiellt eftersom den kommer från ett ämne som länge associerats med drogmissbruk. De som förespråkar cannabis har alltid framhävt dess många positiva effekter som till exempel lugn och smärtlindrande medan dess motståndare pekat på beroende och farliga ämnen som påverkar hjärnbarken för resten av livet. Hur det än är med den saken så är det ett faktum att cannabis börjat användas mer och mer inom sjukvård och i vissa länder kan ämnet till och med fås legalt för patienter med diverse hälsoproblem.

Cannabisolja innehåller ett antal ämnen som anses vara förmånliga för hälsan och bland dess många områden inkluderar man ofta inflammationer, migrän och diverse hudsjukdomar som psoriasis men också svåra sjukdomar som cancer och MS. Det skall också vara fördelaktigt att behandla människor som råkat ut för slag mot huvudet eller till och med hjärnblödningar och man har även sett positiva resultat i behandlingen av diabetes, Crohns sjukdom och svåra nervsjukdomar som Parkinsons och Alzheimers. Man kan också använda cannabisolja i skönhetens namn och tillverka krämer, ansiktsmasker och hårbehandlingar.

Så vad skall man tro på? Är cannabisolja verkligen så mirakulös som förespråkarna hävdar eller är det fråga om rent kvacksalveri?

Ett av de främsta problemen med denna fråga är att ämnet är så pass tabubelagt samt det faktum att man ännu inte utfört tillräckligt långa och utförliga studier i ämnet. Det krävs åratal av intensivt forskande för att man skall komma fram till tillfredställande resultat. Å andra sidan har man använt cannabis i många årtusenden och generationer av observerande har fått människor över hela jorden att dra samma slutsatser när det kommer till psyke och hälsa.

En av de främsta fördelarna med cannabis är att det har en lugnande effekt på människor och att det i sig är en oerhört positiv effekt. Många är idag så stressade att de gå omkring med konstant ångest, vilket bevisligen är dåligt för hälsan. Genom att stressa ner på ett så naturligt sätt som med cannabis kan man komma i harmoni med sin omgivning, förutsatt att man inte använder det för ofta. Som allt annat kan detta tillstånd av välbefinnande vara mycket beroendeframkallande.

Eftersom ämnet är förbjudet i stora delar av världen är det idag ofta langare som distribuerar oljan illegalt och för att tjäna så mycket som möjligt blander de ut den med andra ämnen. Det gör i sin tur att oljan kontamineras vilket skulle kunna undvikas om man sålde oljan legalt. Det kommer att ta ett tag men det ser ut som att läkemedelsindustrin snart får en ny medlem.

Källa: http://cannabis-oljor.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *