Barnkalas: planera i tid

barnkalaset

Har dagen som din älskade ögonsten pratat om ett helt år till slut kommit? Barnkalaset! Ballonger, tårta och presenter. Glada barn. Stressade föräldrar?

Ett tips är att försöka att njuta av barnkalaset. Det blir så mycket roligare för ditt barn och det är ju faktiskt ofta just därför vi känner oss så stressade. Vi vill att allt ska vara perfekt och att vårt barn ska minnas det mest underbar barnkalas de någonsin kan tänka sig, för all framtid. Det vore ju tråkigt som det största minnet skulle vara hur stressade föräldrarna var.

Se till att planera i tid. Följer barnkalaset ett tema så kan man lätt beställa allt enhetligt på Internet på en och samma gång. Detta spara en hel massa tid och bekymmer. Se till att inbjudan är tydlig eftersom det kommer att bli mindre frågor på så vis. Start- och sluttid är viktigt. 2-3 timmar brukar vara att föredra, så barnen inte blir för trötta. Planera att bjuda på mat som är lättlagat så du slipper stå i köket hela dagen innan kalaset. Gör tårtan dagen innan. Den blir ännu godare om den får stå och dra till sig en dag extra. Blås även upp ballonger och fyll godispåsarna dagen innan. Om allt detta är gjort så kan du bara njuta av dagen med ditt barn (med eller utan hörselproppar, det väljer du själv).

Det kan vara mindre stökigt att ha ett väl planerat fördelsedagskalas, än bara fri lek. Man kan ha lekar, men försök att bortse ifrån lekar där någon ”åker ut”. Barn tycker ofta inte om det och det kan underlätta för dig själv och framför att frambringa färre tårar. Skattjakt är alltid roligt! Godispåse är obligatoriskt att ge, men gör det i slutet av kalaset, så blir det mindre socker att ta hand om för din del. Kanske vill man ge en ballong till varje barn också. Barn älskar ballonger!

Det är bra och lätt att följa ett tema på kalaset. Barnen vet i så fall vad de kan klä ut sig till och tallrikar, muggar, servetter, tårta och ballonger blir lättare att välja. Vad gäller inbjudningar så kan det vara bäst om man kan bjuda in hela klassen eller dagisklassen om har plats för det. Annars får man försöka prata tyst om kalaset när de barnen som inte är inbjudna är i närheten och barn tenderar att prata om saker som detta ändå. När barnen blir lite äldre är det så klart helt ok att bara bjuda in de barnen som ens barn verkligen umgås med.

Så det är egentligen ganska få tips att följa när det gäller barnkalas. Planera i tid. Gör inbjudningskortet klart och tydligt. Förbered så mycket du bara kan dagen innan. Bjud på något lättlagat och ha lekar som passar för barnets ålder. Godispåse är ett måste. Förutom detta så måste man som förälder försöka att slappna av och njut av dagen tillsammans med sitt barn. Det är ju trots allt inte så många år som det handlar om, barnen växer upp så fort. Fira ordentligt så länge det finns tillfälle att ha barnkalas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *