Aspekterna inom astrologi och ditt horoskop

horoskop

Är du en av de som börjar dagen, veckan eller månaden med att läsa ett horoskop? Isåfall känner du säkert till grundläggande saker inom astrologin såsom att de tolv olika stjärntecknen föreställer tolv olika stjärnhimlar som utgörs av olika planeter och himlakroppars positioner. Som du kanske känner till tillhör varje stjärntecken ett av de fyra elementen jord, vatten, luft och eld och dessa representerar i sin tur olika egenskaper som symboliserar just dessa element. Det blir lite mer avancerat när man börjar prata om de olika grader som stjärntecknen har och deras avstånd mellan varandra, men detta är grundläggande för att räkna ut alla olika positioner. Vart fjärde stjärntecken är av samma element och dessa är alltid 120° grader ifrån varandra. De kan även ha olika tillstånd (kardinal, fast eller rörlig). Dessa är 90° grader ifrån varandra och de delas av vart tredje stjärntecken.

Inom astrologin pratar man om att elementen är positiva eller negativa och det som gäller här är att vartannat tecken är positivt och vartannat är negativt. Stjärntecknen som tillhör eld eller luft anses vara positiva då de brukar beskrivas som aktiva och utåtriktade, men de som istället tillhör elementen jord eller vatten anses istället vara passiva och inåtriktade och är därför negativa. Positiva stjärntecken är alltid 60° ifrån varandra och detsamma gäller för negativa. Något som kanske fler känner till är att de olika tecknen som står 180° från varandra kallas motpoler, men alla känner kanske vad denna kunskap gör för nytta.

Du kanske tycker att alla dessa krångliga vinklar och nummer (som logiskt nog kallas aspekter) är tråkiga, men de har faktiskt stor betydelse för ditt horoskop då de representerar det avstånd som finns mellan olika planeter som nämns. När dessa vinklar kommer på tal har de olika planeterna speciella förhållande till varandra och de är därför med och påverkar varandra och det du läser i ditt horoskop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *